08/02/2021 14:44
2020-ին Հայաստանում կոնյակի արտադրությունը նվազել է 9.9% -ով, շամպայնի արտադրությունն աճել է 11% -ով
Հայաստանում կոնյակի արտադրությունը 2020 թվականին կրճատվել է 9,9% -ով՝ կազմելով 39 միլիոն 191 հազար լիտր, այս մասին տեղեկացնում է Հայաստանի վիճակագրական կոմիտեն։
Ըստ ՀՎԿ տվյալների, գինու արտադրությունը նվազել է 13.1% -ով (11 մլն 13.8 հազար լիտր), օղու արտադրությունը՝ 13.5% -ով (4 մլն 969,8 հազար լիտր), գարեջուրը`10,6% -ով (23 մլն 483,3 հազար լիտր)։
Շամպայնի արտադրությունն աճել է 11% -ով՝ կազմելով 1 մլն 122,2 հազար լիտր:
Վիսկիի արտադրությունը նույնպես նվազել է 51,1% -ով՝ կազմելով 348,6 հազար լիտր: