16/05/2022 18:30
Մերձավորարևելյան առաջին շուկան Հայաստանում. «Հալեպ»
Երևանի կենտրոնում գունեղ համեմունքներով ու անուշաբույր քաղցրավենիքներով իր յուրահատուկ տեղն ունի «Հալեպ» խանութ-սրահը։ Ընկերությունը հիմնադրվել է 1999 թվականին՝ բացելով առաջին շուկան Երևանում։
Հալեպյան կոլորիտի և համերի ստեղծման հետաքրքիր ավանդույթների մասին Aysor.am-ը զրուցել է «Հալեպ» մասնագիտացված խանութ-սրահի հիմնադիր Ալին Մասրլեանի հետ։
«Մենք լինելով Հալեպից, ցանկացանք, որ Հայաստանում հալեպյան մշակույթը ևս իր տեղն ունենա, բայց ոչ միայն համեմունքների, կամ հումքի շնորհիվ, այլ այն գաղափարի, որ Հալեպը մեզ հետ բերենք այստեղ՝ որպես շնորհակալություն ջարդից հետո մեզ ապաստան տալու և օգնելու համար, որի շնորհիվ կարողացանք շարունակել ապրել ու աշխատել։ «Հալեպ» -ում մենք ոչ միայն դիմավորում ենք ձեզ որպես հաճախորդի, այլև ողջունում ենք ձեր վերադարձը տուն», - ասաց բրենդի հիմնադիրը։
Բրենդն ունի գործունեության հետևյալ ուղղությունները՝ ներմուծում, արտադրություն, փաթեթավորում, մեծածախ և մանրածախ վաճառք։ Ընկերության հիմնական արտադրանքն են համեմունքները, ընկույզները, քաղցրավենիքները, հրուշակեղենը, հայտնի ազգային փախլավաները, բնական յուղերը, դեղամիջոցներն ու օճառները, դեղաբույսերը և մերձավորարևելյան այլ մթերքներ։
«Երբ գնում էի շուկա, բացի սև ու կարմիր պղպեղից, լիմոնի և կերակրի աղից, այլ բան չկար, իսկ աշխարհում կան շատ այլ տեսակավոր համեմունքներ, որոնք իրոք համ և հոտ են տալիս կերակուրին։ Այդտեղից եկավ միտքը ստեղծելու և Երևանում ունենալու հետաքրքիր համեմունքներ, որոնք ցանկացած կերակուր կդարձնեն յուրահատուկ», - ասաց հիմնադիրը։
Բրենդն արտադրում է ավելի քան 22 տեսակի ընկույզների՝ պիստակի, նուշի, պնդուկի, գետնանուշի, դդմի սերմեր, ներկայանում է քաղցրավենիքի երկու բաժնով՝ լոխումների և փախլավաների, գործում է նաև բովատուն, որտեղ բովվում են չարազներ և փաթեթավորվում։
Արտադրանքը ներմուծում է նաև 800 անուն ապրանքտեսականի՝ հիմնականում Մերձավոր Արևելքից և վաճառում «Հալեպ» մասնագիտացված խանութների ցանցում։
«2004 թվականից սկսեցինք փախլավայի արտադրությունը, որտեղ այժմ աշխատում է ավելի քան 12 մարդ։ Նրանք բոլորը հայեր են՝ վերապատրաստված մասնագետների կողմից, որոնք պարբերաբար հրավիրվում են Մերձավոր Արևելքից։
2009 թվականին մենք գործարկեցինք մեր մերձավորարևելյան արտադրության գիծը՝ նոր քաղցրավենիքների 10 տեսակներ՝ ինչպիսիք են լոխումը, նուգատը, մանանան և այլն», - մանրամասնեց Ալին Մասրլեանը:
Արտադրանքի 22 տեսակ համեմունքները փաթեթավորված են բարձրորակ եռաշերտ էքստրակայուն նյութով, որոնք, բացի «Հալեպ» խանութներից, կարող եք գտնել նաև հայաստանյան այլ խանութներում և սուպերմարկետներում («ՍԱՍ», «Նոր Զովք», «Երևան Սիթի», «Պարմա», «ՎԱՍ»)։ Ավելին, արտադրության մեջ կան շատ բարձրորակ 8 տեսակի ընկույզներ, որոնք փաթեթավորված են եռաշերտ ալյումինի վրա հիմնված նյութով՝ երաշխավորելով լավագույն փորձը և արտադրանքի բարձր որակը:
Զրույցի վերջում բրենդի հիմնադիրը խոսեց այն կարևոր քայլերի մասին, որոնց շնորհիվ ստեղծել է համերի այս թագավորությունը․
«Մենք հավատացած ենք, որ բիզնեսի մեջ հաջողության հասնելու 1%-ը միտքն է, գաղափարը, իսկ 99%-ը համառորեն աշխատանքը՝ մանավանդ փոքր շուկաներում, որտեղ շատ ավելի բարդ է տվում արդյունքը՝ մրցակցության մեծ լինելու պատճառով, հետևաբար, պետք է շեշտը դնել կատարելագործվելու և սեփական ջանքերի միջոցով արտադրանքին յուրահատուկություն բերելու վրա»։
Խանութ-սրահները գտնվում են Երևանում՝ Զաքյան 4/77 և Կորյուն 13/10 հասցեներում։ Արտադրատեսականուն կարող եք ծանոթանալ ինստագրամյան և ֆեյսբուքյան սոցիալական հարթակներում, իսկ հարցերի և պատվերների համար զանգահարել +374 55940830 հեռախոսահամարով, կամ այցելել www.haleb.store կայքէջ:
«ԿՅԱՆՔԻ ՈՐԱԿ» բաժնի գործընկեր՝ «ԴԵՐԺԱՎԱ-Ս» ընկերություն։