14/11/2022 19:32
Ասիական ամենատարածված սննդատեսակը. Ինչով է օգտակար ֆունչոզան օրգանիզմի համար
Ասիական խոհանոցում վաղուց հաստատված մթերքը առողջ սննդակարգի բաղադրիչ մաս է։ Այն բարակ չորացած թելի տեսք ունի, որը ջերմային մշակումից հետո դառնում է թափանցիկ։ Լապշա գնելիս խորհուրդ է տրվում ուշադրություն դարձնել դրա որակին, քանի որ անբարեխիղճ արտադրողները խնայում են կազմը, ներառյալ էժան օսլան: Սա զգալիորեն նվազեցնում է նրա սննդային արժեքը։
Նախքան ֆունչոզայի օգտակար կամ վնասակար լինելը հարցին պատասխանելը, եկեք դիտարկենք դրա բաղադրությունը։ Հարկ է նշել, որ օսլայի լապշայի կալորիականությունը բավականին բարձր է՝ 350 կկալ 100 գ արտադրանքի համար։ Սա ցույց է տալիս էներգիայի ավելացված արժեք: Բացի այդ, այն ներառում էր մի շարք տարրեր և վիտամիններ, այդ թվում՝ E և B խումբ, որոնք ունեն հակաօքսիդանտ հատկություններ:
Արտադրանքի հիմքում ընկած է մունգ լոբիից ստացված օսլան, սակայն այն կարող է ներառել այլ բույսերի օսլա ևս: Նշենք, որ ասիական լապշայի արժեքավոր սննդային հատկություններից մեկը գլյուտենի բացակայությունն է, ինչը այն դարձնում է սիրելի բաղադրիչ ալերգիա ունեցողների շրջանում:
Ֆունչոզան օգտագործվում է որպես կողմնակի ճաշատեսակ, որպես հավելում աղցանների կամ սնկով, մսով և ձկան ուտեստների հետ։ Այն հաճախ օգտագործվում է նաև ապուրների մեջ, լավ համադրվում համեմունքների հետ՝ ընդունելով դրանց համը։
Մթերքի օգտակար հատկությունների շարքում առանձնանում են սելենը, կալցիումն ու ֆոսֆորը՝ օրգանիզմում իրենց կատարած գործառույթով։
Սելենը մասնակցում է հորմոնների սինթեզին, ուժեղացնում է տղամարդկանց ներուժը, պաշտպանում օրգանիզմը վարակներից:
Կալցիումի շնորհիվ ամրապնդվում է մկանային-կմախքային համակարգը, իսկ ֆոսֆորը մեծացնում է տեսողության սրությունը։
Ֆունչոզայի կանոնավոր ընդգրկումը սննդակարգում նորմալացնում է նյարդային համակարգի գործունեությունը, կարգավորում է նյութափոխանակության գործընթացները։
Այն կարող են անվտանգ ուտել նաև երիկամների և լյարդի, անոթային և սրտի հիվանդություններով տառապող մարդիկ: Կարևոր պայմանն այն է, որ սոուսները չպետք է լինեն յուղոտ և բարձր կալորիականությամբ։
Այս ապրանքի բաղադրիչներից են բուսական մանրաթելերը, որոնք բարելավում են մարսողությունը, օգնում են հեռացնել թունավոր նյութերն ու տոքսինները: Մարսողական տրակտի նորմալ աշխատանքի համար օգտակար է նաև սնձան չունենալու համար։
ֆունչոզան, իր բոլոր առավելություններով հանդերձ, նաև մթերք է, որի համակարգված օգտագործումը դրականորեն է ազդում մազերի գեղեցկության, հարթ մաշկի և եղունգների ամրության վրա: Սա այն դարձնում է ժամանակակից կնոջ սննդակարգի կարևոր բաղադրիչներից մեկը։
Նրանք, ովքեր հաճախ իրենց ճաշացանկում ներառում են ֆանչոզայի ուտեստներ, զգում են առողջության ընդհանուր բարելավում, էներգիայի, արդյունավետության և ակտիվության բարձրացում:
Պետք է նշել նաև, որ ֆունչոզայի օգտագործման որոշ հակացուցումներ կան.
Քանի որ ապրանքն ինքնին անհոտ է, շատերը փորձում են իրենց ճաշատեսակները համեմել շատ ձեթով և համեմունքներով, ինչը կտրականապես չի կարելի: Օսլայի հետ միասին դա կարող է ծանրաբեռնել մարսողական համակարգը և հանգեցնել փորկապության: Ասիական այս սնունդը լիովին հակացուցված է դիաբետիկներին։
Արտադրողները, ովքեր ցանկանում են խնայել արտադրանքի արտադրության վրա, հաճախ օգտագործում են սնձան պարունակող ցածրորակ օսլա: Սա, իր հերթին, կարող է ալերգիա հրահրել այն մարդկանց մոտ, որոնց մոտ ախտորոշվել է հացահատիկի սպիտակուցի անհանդուրժողականություն: Ուստի խորհուրդ չի տրվում նախապատվությունը տալ ցածր գներով առաջարկվող ֆունչոզային։
Հիշեք, որ օսլա պարունակող սննդամթերքի չափից ավելի օգտագործումը, որը սպառված է հանքանյութերով, վիտամիններով և կենսաբանորեն ակտիվ այլ սննդանյութերով, կարող է հանգեցնել բազմաթիվ հիվանդությունների զարգացման:
«ԿՅԱՆՔԻ ՈՐԱԿ» բաժնի գործընկեր՝ «ԴԵՐԺԱՎԱ-Ս» ընկերություն։